Konuşmacı :
Dr. Çağrı Özçağlar, LinkedIn, Mountain View, California, ABD
Tarih : 24 Mayıs 2021 (Pazartesi)
Saat : 17:40
Toplantı No : 968 2116 9781
Şifre : 997876

Dr. Çağrı Özçağlar "Data Science Applications at Web Scale" başlıklı seminer verecek. Zoom üzerinden çevrimiçi gerçekleşecek seminere ilgilenen herkes davetlidir.

KISA ÖZGEÇMİŞ:
Dr. Çağrı Özçağlar, 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu. Sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Rensselaer Polytechnic Institute’de yüksek lisans ve doktorasını Bilgisayar Mühendisliği alanında makine öğrenmesi konusu üzerinde sırasıyla 2008 ve 2012 yıllarında tamamladı. 2013-2016 yılları arasında Amazon firmasında araştırmacı olarak çalıştıktan sonra, 2016 yılından itibaren LinkedIn’de kıdemli yapay öğrenme mühendisi olarak çalışmaktadır. Akademide makine öğrenmesi, metin madenciliği, doğal dil işleme algoritmalarının biyoinformatik alanında uygulamaları üzerine bilimsel çalışmaları, endüstride ise kullanıcı davranış analizi, tüketici pazar analitiği, ve tavsiye sistemleri üzerine araştırmaları ve patentleri vardır.