Duyuruların ve Haberlerin Tümünü Görüntüle

OvatmanKoordinatörün Mesajı

Bilgi Teknolojileri tezsiz yüksek lisans programı, lisans eğitimi boyunca bilişim teknolojileri konusunda eğitim almamış, lisans sonrasında kendini bu yönde geliştirmek ve bilgisayar bilimleri alanında temel kavramlara hakim olmak isteyen adaylara yönelik olarak eğitim vermektedir.

1999 yılında Sayın Prof.Dr.Eşref Adalı'nın öncülüğünde eğitim vermeye başlayan programda, hafta içi her gün ikinci öğretim saatlerinde (18:30-22:30) İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından eğitim sunulmaktadır. Program başvuruları her yıl, yılda bir kez, Mayıs/Haziran aylarında İTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Başvuru sahipleri mezuniyet ortalaması, ALES puanı,  Dil sınavı ve Haziran ayında gerçekleştirilen mülakat puanlarına göre sıralanarak o yılki kontenjan üzerinden programa kabul edilirler.

Program üç dönemdir. İlk dönem Eylül, ikinci dönem Ocak, üçüncü dönem Nisan ayında başlamakta ve eğitim Ağustos başında tamamlanmaktadır. Eğitimler en 20 kişilik laboratuvar/sınıflarda gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler, eğitim boyunca toplam 10 ders alıp 1 proje yaparlar. Derslerden 4'ü seçimlidir ve bu dersler programda bulunan 9 seçimli ders arasından seçilir.

Bilgi Teknolojileri tezsiz yüksek lisans öğrencilerinin çoğunluğu aktif olarak bilişim sektöründe çalışan kişilerden oluşmaktadır. Bunun dışında farklı sektörlerde çalışıp bilişim teknolojileri alanında iş fırsatı yakalamak isteyen öğrenciler ve henüz çalışmayan yeni lisans mezunu öğrenciler de geçmişte programı başarıyla tamamlayarak bilişim sektöründe çalışma fırsatı yakalamışlardır. İTÜ Bilgi Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans programından mezun olanlar, İTÜ Bilişim Enstitüsü Yüksek Lisans diploması almaktadırlar.

2019-2020 yılı öğretim dönemiyle birlikte eğitim programımız geliştirilerek Veri Analizi ve Yapay Zeka konularında öğrencilere temel bilgiler sunacak "Python ile Yapısal Programlama", "İstatistiğe Giriş", "Veri Analizi Temelleri" ve "Yapay Zekaya Giriş" gibi derslerle donatılmıştır.

Bilgi teknolojileri alanında çalışan veya çalışmayı düşünen herkes için çok gerekli bir program olan İTÜ Bilgi Teknolojileri Yüksek Lisans Programı'nın koordinatörü olarak sizleri aramızda görmekten büyük sevinç duyacağımızı belirtmek isterim.

Saygılarımla.

Doç. Dr. Tolga Ovatman
Program Koordinatörü

NOT: Her türlü danışma için ovatman@itu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.