Şub 2019
İTÜ Oyun ve Etkileşim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı Seminer Duyurusu

Başlık
:
"Geçmişten Günümüze 3B Simülasyon ve Sanal Gerçeklik Teknolojileri"
Konuşmacı : Tarcan Kiper, Augmea
Tarih : 26 Şubat 2019 (Salı)
Saat : 13:00
Yer : Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Oda: 4305

Kısa Biyografi:

Tarcan Kiper 14 Haziran 1962 İstanbul doğumludur.  Ağustos 2016 tarihinden itibaren AUGMEA Simülasyon Teknolojileri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü yapmaktadır. 1994-2015 yılları arasında kurucu ortağı olduğu infoTRON A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ve 2004-2015 yılları arasında kurucu ortağı olduğu ArtıDoksan A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yürütmüştür.  Ayrıca, 2005-2010 yılları arasında kurucu ortağı olduğu KaleTRON/KaTron Simülasyon, Savunma ve Uzay Teknolojileri A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ni yapmıştır.  Yirmibeş yılı aşkın bir süredir uzmanlık alanı olan sanal gerçeklik, simülasyon ve simülatör teknolojileri ile uğraşmaktadır. 1981 Alman Lisesi mezunu olup, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümünden 1986 yılında Lisans, Case Western Reserve University’den (Cleveland, Ohio, ABD) Elektronik Mühendisliği ve Uygulamalı Fizik dalında Yüksek Lisans derecelerini almıştır.  Evli ve 2 kız babasıdır. Mesleki konular dışında matematik, teknoloji ve bilimkurguyla ilgilenmekte ve triatlon sporu ile uğraşmaktadır.